ЧЕТИРИДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ – РУМЪНИЯ 3, 4, 5 и 6 октомври 2024г. ЗАМЪКЪТ НА ДРАКУЛА – СИНАЯ – БРАН – БРАШОВ - СОЛНА МИНА „УНИРЯ“ - БУКУРЕЩ

Есен 2024 4 дни / 3 нощувки
690 лв

1 ден  Тръгване от София в 06.00 ч. от Руски паметник / входа на МВР  болница / през Русе и Дунав мост. Продължаване към планинския курорт Синая. Разглеждане на Кралския замък в Пелеш. Това е лятната резиденция на крал Карол I и един от най-красивите замъци в Европа. Настаняване в хотел „КАЗА НОАСТРА“в Синая. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 ден  Закуска.  Отпътуване  за гр. Бран и разглеждане на замъка на Граф Дракула – Граф Влад Цепеш, построен в периода между 1377 и 1382 год. върху скала висока 60 метра. Връщане в Брашов - наричан румънския Залцбург. Разходка из града с разглеждане на Черната черква от 1383 год. – най–голямата готическа катедрала в Източна Европа, общинския площад със сградата на общината, старото кметство и др. Свободно време. Отпътуване за Синая. Вечеря. Нощувка.

3 ден  Закуска. Отпътуване за солната мина „Униря“, която се намира в малкото градче Сланик (Slănic). Мина „Униря“ разполага с 14 огромни помещения във формата на трапец, заемащи около 80 000 кв. метра площ. От тях през годините е добита близо 3 млн. куб.м. сол. Помещенията, които са отворени за посещение, се намират на 208 метра под земята, като височината им е 54 метра, а ширината около 32 метра. В нея наистина може да се почувствате твърде малки, но все пак това е и най-голямата солна мина в Европа. Големите помещения имат постоянен микроклимат, а температура през цялата година е 13°C. Затова е препоръчително да се облечете с по-топли дрехи. Влажността е около 60% и солените аерозоли оказват терапевтичен ефект върху здравето. Солната мина се използва за лечение на респираторни заболявания. Отпътуване за Синая. По желание срещу допълнително заплащане вечеря с жива музика и програма. Нощувка.

4 ден
  Закуска. Отпътуване за  Букурещ. Автобусна обиколка на града с разглеждане на: Площада на Революцията, площада на победата, Българската църква “Св. Илия“, църквата “Св.Св. Константин и Елена“ – с мощите на Свети Димитър Басарбовски, Националната Военна Академия, Парламента, Националната банка, Триумфалната арка и др. Спирка в  столицата  за  разглеждане  по желание  на музея на Румънското  село.  Потегляне за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва:
-- Транспорт  с  лицензиран  автобус 
-- 3 нощувки  с  3   закуски и 2 вечери   в хотел „КАЗА НОАСТРА“в Синая
-- Туристическа програма по целия маршрут
-- Екскурзовод през цялото  време  на  пътуването
-- Медицинска застраховка „Пътуване в чужбина” с покритие 5000 евро
-- Всички гранични, магистрални  такси и паркинги.
-- Eкскурзия до замъка на Дракула в Бран; туристическа програма в Брашов; екскурзия до Синая и замъка „Пелеш“;солната мина „Униря“,  панорамна обиколка на Букурещ с екскурзовод;
-- Водач от фирмата
 
Цената  не включва:
-- Входните  такси  за  посещаваните  обекти:
-- Кралския  замък – 50  леи;
-- Замъка на  Дракула – 70 леи;
-- Музея на селото в  Букурещ  – 30 леи;
-- Черната църква в Брашов – 10 леи;
-- Вход за Манастира в Синая – 5 леи
-- Входна такса за солна мина Униря - 40 леи
-- доплащане за единична стая 180 лв.;
-- вечеря с жива музика и програма – около 35 евро
-  Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване", покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
Цените за входните такси са ориентировъчни и може да имат промяна. Агенцията не носи отговорност при промяна на входните такси.
Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 40 плащащи пълната такса.

КАПАРО 300лв. до 25 август  2024г.

принтирай

Цената и всички условия по програмата са валидни при 45 плащащи пълната такса.

Share

Коментари