ЮЖНА ИТАЛИЯ – Красота и Съвършенство!

Пролет 2024 7 дни / 5 нощувки
oт 599 лв

Алберобелло, Матера, Амалфийско крайбрежие, 

о-в Капри, Неапол, Помпей и Казерта

Дати: 13-19 април 2012

Екскурзия с автобус и ферибот за Великденските празници

(7 дни / 4 нощувки / 4 закуски / 4 вечери)

Тази екскурзия спокойно можем да наречем „Красота и Съвършенство” – толкова много неочаквани, красиви, изумителни  и необичайни места ще видим и посетим по време на пътуването! Екскурзията е предназначена за всички онези, за които Красотата и Изключителността имат своето значение в забързаното ни ежедневие! Можем да кажем: 

Екскурзия за ЦЕНИТЕЛИ!

1 ден: София – Игуменица – Бари (650 км)

Отпътуване от София, пл. „Ал. Невски” в 07.00 ч. Пътуване по маршрута: София –КПП Кулата – Веерия - Игуменица. Попътни спирки на подходящи места. Пристигане в Игуменица привечер. Свободно време за вечеря и разходка. Качване на ферибот и отпътуване за Бари (Италия). 

2 ден: Бари – Алберобело – Матера (220 км)

Сутринта акостиране в пристанището на гр. Бари и отпътуване за Алберобелло (ЮНЕСКО) – първото удивително място от нашето пътуване. Това приказно градче в областта Пулия, запазило автентичния си вид, със своите добре съхранени каменни домове (т.нар. „трули”), използвани и до днес като жилища, а други – превърнати в сувенирни магазинчета и кафенета, кара посетителят да се чувства като в „Царството на приказките”. Пешеходна разходка по живописно криволичещите улички, сред невероятния декор на неговите къщички, с форма, напомняща пчелен кошер. Свободно време за чашка ароматно кафе и продължаване по маршрута за гр. Матера (ЮНЕСКО) – друго „магично” място от Южна Италия, разположено в провинция Базиликата. Невероятната архитектура на къщите, издълбани директно в скалата, е причината да повярваме, че едва ли не сме попаднали в епохата на Христа. В този смисъл е достатъчно да отбележим, че селището е послужило за декор на снимките на небезизвестния филм на Мел Гибсън „Страстите Христови”. Посещение на селището. Настаняване в хотел в района на Матера. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Матера – Салерно – Амалфи – Равело – Соренто (220 км)

Закуска. Този ден е посветен на трудно поддаващи се на описание красоти по 40-километровата крайбрежна ивица на Амалфи край Тиренско море. Ще видим градчетата, емблеми за красота: Салерно, Амалфи и Равело (ЮНЕСКО), селища с главозамайващи гледки, умело съчетали природа и човешкото творение. Ще се насладим на невероятните пейзажи, разкриващи пред нас стръмни брегове, спускащи се до изумрудено прозрачните морски води. Тук ще опитаме и уханното  ледено студено “limonchello” - известен италиански  лимонов ликьор, произвеждан от специален сорт лимони, разпространен в тази част на страната.  Настаняване в хотел в района на Соренто. Вечеря. Нощувка.

4 ден: Соренто – Капри

Закуска.  Днешният ден е посветен изцяло на друго магнетично място от нашето пътуване –  Капри – приказно красивият остров, възпят в много песни, реалност за богатите, имащи разкошни вили тук и сбъдната мечта за търсещия красотата и романтиката. Изкачване с лифт до панорамната тераса на главния площад Умберто , посещение на църквата Св. Стефан и разходка покрай Кортезиански манастир Св. Яков. Разходка из тесните криволичещи живописни улички, малки площадчета и посещение на най-характерните забележителности: Вила Сан Микеле и Анакапри, градините на император Август. При хубаво време – Лазурната пещера, в която поради особеното завихряне на въздушните маси във вътрешността й, се чуват звуци, считани за чародейните гласове на морските сирени, обитаващи тези земи. Завръщане в хотела привечер. Вечеря. Нощувка.

5 ден: Помпей – Неапол

Закуска. Отпътуване за древния Помпей. Според историците това е  най-големият и великолепно съхранен до днес античен град, благодарение на дебелия слой застинала лава от изригналия през 79 г. вулкан, опустошил освен Помпей, още няколко селища наоколо.  Днес, разстлани върху площ от 65 ха., повече от половината от сградите на някогашния град са разкрити и отворени за любопитния посетител. След направените разкопки, изпод земята изниква цял град със съвършено добре запазени крепостни стени, кули, къщи, улици, площади, канализация....В центъра е форумът с храмовете на Аполон, Юпитер, сградите на съда, курията, покрития пазар, общинския съвет; в южната част се намира известният Триъгълен площад (форум), с дорийския храм от древногръцката епоха.  Полудневна туристическа програма с местен екскурзовод. Продължаване към Неапол – третият по големина град в Италия след Рим и Милано, разположен в  красивия Неаполитански залив под вулкана Везувий, разкриващ се пред погледа ни сякаш не е истински, а е великолепна пощенска картичка. Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод с посещение на стария център (ЮНЕСКО) - Пиаца Муничипио, Пиаца дел Плебисчито, най-старата опера на италианския полуостров “Сан Карло”, Галерията “Умберто I”, площада и ротондата “Сан Франческо”, Анжуинската крепост, Кралският дворец – една от резиденциите Бурбонските крале на Неапол. Свободно време за  разходка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден: Соренто – Казерта – Бари (350 км)

Закуска и в 08.30 ч. отпътуване за Казерта – още едно невероятно място, включено в нашето пътуване, дължащо своята известност на Кралския дворец (ЮНЕСКО), намиращ се тук. Счита се, че това е един от най-красивите дворци в Европа, след Версай. Огромният комплекс е построен в 18 век от краля на Неаполитанското кралство Карлос ІІІ, от династията на Бурбоните. За жалост той не успява да се наслади на пишщността на двореца си, тъй като веднага след завършването му е провъзгласен за крал на Испания. Посещение на двореца. Продължаване за Бари. Вечерта – отплаване с ферибот за Игуменица.

7 ден: Игуменица – София

Пристигане сутринта в Игуменица и отпътуване за София. Пристигане – вечерта. Край на програмата.

Пакетна цена на турист:

- На човек в двойна стая -               599 лв. 

- На човек в единична стая -          710 лв. 

- Дете на доп. легло 3-11 год. –     535 лв.

Пакетната цена включва: 

* транспорт с лицензиран  автобус /климатик, видеосистема, минибар/; 

* билети за ферибот Игуменица – Бари – Игуменица седалка / тип автобусна/ 

* 4 нощувки със закуски в хотели 3 ***: 1 в района на Матера и 3-  в района на Соренто;

* 4 вечери; 

* туристически посещения, според програмата: разходка в Алберобелло, Матера, Амалфийско крайбрежие 

  Амалфи, Позитано, Равелло, Соренто;

* полудневно посещение на Помпей с местен екскурзовод;

* полудневна обиколка на Неапол с местен екскурзовод;

* посещение на двореца Казерта;

* водач на групата през цялото време. 

Цената НЕ включва: 

* медицинска застраховка – 10 лв., над 65 г. – 15 лв., над 70 г. – 20 лв. - покритие 5000 евро

* по желание – каюта срещу допъл. заплащане: вътрешна с 2 легла/ душ, тоалетна – 150 лв., външна с 2 легла/ душ, тоалетна – 160 лв., вътрешна с 3 легла/ душ, тоалетна – 110 лв., външна с 3 легла/ душ, тоалетна – 120 лв., вътрешна с 4 легла/ душ, тоалетна – 80 лв., външна с 4 легла/ душ, тоалетна – 90 лв. Забележка: Цените са на турист за двете посоки при условие, че всичките легла в каютата са заети. Изисква се предварителна резервация при сключване на договора за организирано пътуване, която подлежи на допълнително препотвърждение.

* корабче, зъбчата железница и  местен екскурзовод до о-в Капри 45.00 евро (заявява се предварително при 

   сключвана на договора);

* градините Руфало в Равело – 5 евро;

* вход за античния Помпей – 11 - 12 евро; за деца до 18 г. и пенсионери над 65 г. – 6.00 евро;

* двореца в Казерта – 12 евро + 1.80 евро слушалки (задължително); доплащане за екскурзовод 

   (по желание) по 4 евро / човек – при мин. 15 души.

Необходими документи: лична карта, или задграничен паспорт; за лица под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители се изисква нотариално заверена декларация, (оригинал + 1 фотокопие); 

няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните страни. 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 33  туриста.

принтирай

Цената и всички условия по програмата са валидни при 45 плащащи пълната такса.

Share

Коментари