Манастир Седемте престола и Черепишки манастир с. Осеновлаг и Чифлик Ненкови

Лято 2020 1 ден
20 лв

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ – 22 АВГУСТ 2020Г

Манастирът "Седем престола" е разположен в един от прелестните кътове на красивата долина на река Габровница, в живописната Средна Стара планина под връх Измерец, на изток от Врачанския балкан. Посещаван в миналото предимно от богомолци, сега е прекрасен туристически обект за лятна и зимна почивка. В края на седмицата, излетниците са обикновено от София, Софийско и Врачанско, а през лятото със своя отличен балкански климат, девствена природа, чист въздух и хубава студена вода е привлекателен за туристи от цялата страна. 
  От главния път София—Мездра, след първия пътен тунел пред с. Елисейна, на 300 метра в дясно започва асфалтиран път, който по поречието на р. Габровница води за манастира и с. Осеновлаг. Реката носи името си от местността, от която извира над селото. Тя се спуща през селото по стръмно криволичещо корито, осеяно с живописни поляни и малки вирове с бистра балканска вода. На един от приказните й завои, на 11 км от спирка Пролет, под старата римска крепост "Калето" се намира древния манастир "Се. Богородица" или "Седем престола". Реката минава през манастирските ливади, прорязва местността "Старо зло" и при "Гръцка лъка" се влива в р. Искър. Тя е един от най-пълноводните, с кристално чиста вода притоци на старата река.
Село Осеновлаг, където се намира Чифлик Ненкови, е в община Своге, Софийска област. Село Осеновлаг е закътано селце, разположено на 90 км. североизточно от София. Селото се намира в планински район, в планината Ржана планина на Западна Стара Планина. Селото и околността привличат хиляди туристи не само заради красивата си природа, но и заради разположения в района Манастир Седемте Престола, който се намира на 6 км. от Чифлик Ненкови. Днес Чифлик Ненкови се радва на много доволни гости, които се отбиват ,след като са посетили красивия манастир Седемте Престола или просто след разходка из красивия край на село Осеновлаг, който може да Ви заплени със своята флора и фауна. 
 
Тръгване в 08:00ч. от Руски паметник / входа на МВР болница / на 22 август 2020г.

- Разглеждане на манастира "Седем престола" и  Черепишки манастир
- Посещение на село Осеновлаг, където се намира Чифлик Ненкови
- Свободно време за обяд в Чифлик Ненкови
- Екскурзовод
- Транспорт с лицензиран автобус
- Медицинска застраховка
- Паркинги  за автобуса
- Водач от фирмата
- Туристическа програма по определения маршрут;

Връщане в София около 19:00ч.

Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 40 плащащи пълната такса.

принтирай

Цената и всички условия по програмата са валидни при 45 плащащи пълната такса.

Share

Коментари