Екскурзия до Сърбия - Босна, с Босненските пирамиди и Мостар 4 Дни / 3 Нощувки със закуска и вечеря от 28 април 2018г.

4 дни / 3 нощувки
390 лв

1 ден / 28.04.2018г./: Отпътуване от гр. София в 05:00 ч. от Руски паметник/ МВР – болница/ по маршрут София - Дървен град - Вишеград-500 км. Посещение на Дървения град – Етно село , построено от режисьора Емир Кустурица  на хълма Мечавник, до границата на Сърбия с Босна и Херцеговина .Отпътуване за Вишеград . Фотопауза на един от най-красивите Вишеградски мостове, известен от романа на Иво Андрич "Мостът на Дрина", познат още като "Моста на Мехмед паша Соколович".Този забележителен образец на османската архитектура от средата на 16-ти век, в близкото миналото е свързвал заселилите се на двата противоположни бряга мюсюлманска и християнска общности.Днес мостът е под закрилата на ЮНЕСКО.Посещение на Андричград, каменния град на Емир Кустурица. Настаняване в хотела във Вишеград . Свободно време. Вечеря.Нощувка.
2 ден / 29.04.2018г./: Закуска. В 07:30ч. отпътуване за Сараево. Пътьом посещение на Дървения град, построен от Емир Кустурица край село Мокра Гора, почти до сръбско-босненската граница.Пристигане в Сараево.Настаняване в хотел. Пешеходна обиколка с екскурзовод на старата, историческата  част на града: Джамията на Хусрев бег; Латинския мост, където е извършен атентатът, при който е убит австро-унгарския престолонаследник и който атентет става повод за избухването на Първата световна война, Католическата катедрала Свето Сърце Исусово, Националния театър, Синагогата, Кметството, Морича хан, единствения съхранен хан от времето на Османците, днес превърнат в магазин за килими и битов ресторант. Свободно време. Вечеря и нощувка.
3 ден / 30.04.2018г./: Закуска. В 07:30ч. отпътуване с екскурзовод за Пирамидата на Слънцето, най-лековитото място на земното кълбо, а след това продължаваме пътуването си към местността Високо, където влизаме с водач в тунела, свързващ Пирамидата на Слънцето с Пирамидата на Луната, от който тунел са прокопани вече над 900 м. Там ни очакват още изненади, които учените ще продължат да изследват и проучват. На път за пирамидата на Слънцето панорамна обиколка на Сараево, град, известен като Малкия Йерусалим, съчетал в себе си културите на Ориента и Европа. Отпътуване за Мостар , разглеждане на града и стария мост , включен в списъците на ЮНЕСКО .Вечеря. Нощувка.
4  ден /01.05.2018г./: Закуска. В 07:30ч. отпътуване за София. Фотопауза на великолепния манастир Добрун - най-стария православен манастир в Босна.Пристигане в България вечерта.

Цената включва:
> Транспорт с удобен автобус, лицензиран за международни превози,
>  екскурзоводско обслужване по целия маршрут
>  магистрални, гранични такси и паркинги
> 1 нощувка със закуска и вечеря във Вишеград, 
 > 2 нощувки със закуска и вечеря в Сараево, 
> Пешеходна и панорамна обиколка с екскурзовод на Сараево ; 
> Пътуване с екскурзовод до Пирамидата на Слънцето, ако метереологичните условия позволяват това ; 
> Пътуване до тунела към Пирамидата на Слънцето и посещение с водач ;  
> Посещение на Дървения град на Костурица ; 
> Фотопауза на известния мост на река Дрина във Вишеград и посещение на Андричград ; 
> Фотопауза на най-стария православен манастир в Босна - манастира Добрун ;
>  Полудневна екскурзия до Междугорието и  Мостар, неофициалната столица на Херцеговина, най-посещавания град в бивша Югославия
> Застраховка Помощ при пътуване в чужбина, на база 5000 евро. 
> Водач на групата.

Цената не включва:
> Разходи от личен характер.
>Такса за пирамидата на Слънцето - повишена от 01.04.17 на 5 евро и входна такса за Тунела към Пирамидата на Слънцето - повишена от 01.04.17 на 10 евро. Тези две входни такси се плащат на място, индивидуално.
> Входна такса за Дървения град на Костурица –  около 7 евро, плаща се  индивидуално ; 
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване", покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
Доплащане: ползване на единична стая + 90 лева
Необходими документи: 
> Лична карта или задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на пътуването. 
> За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител, е необходимо нотариално заверено писмено съгласие от родителите, респ. от непътуващия родител (оригинал и 2 копия) и акт за раждане (оригинал и 1 копие). ; 
Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 40 плащащи пълната такса.                 

принтирай

Цената и всички условия по програмата са валидни при 45 плащащи пълната такса.

Share

Коментари