КАРНАВАЛ В КСАНТИ София-Кавала-Порто Лагос-Керамоти-Ксанти-София 12 – 13 март 2016

1 ден
165 лв

Всяка година навсякъде в Гърция се провеждат карнавали, които са наследници на традиционните Дионисиеви празници от древността. Дионис е богът на виното и творческия екстаз.Той е известен и като Бакхус и е роден син на Зевс и Земела. Карнавалните тържества или Апокриес /без месо, сбогом на месото/ традиционно започват 40 дни преди чисти понеделник , предхождайки великите пости.
 
1ден/12 март/:    Отпътуване от гр. София в 07:00 ч.. Кратка почивка на Кресна. Преминаване на граничния пункт с Р Гърция. Пристигане в гр. Кавала. Туристическа програма в града: пешеходна обиколка –  Имарета, паметника и къщата на Мохамед Али, Акведукта, пристанището. Отпътуване за Керамоти-пристанищно градче, живописно разположено на пясъчен език навътре в Егейско море. Настаняване в хотел 3 *. Свободно време. Нощувка
2 ден/13 март/:   Закуска. В 08:30ч. тръгване с автобуса за  Порто Лагос, където е манастирът „Св. Никола“ - изцяло построен във водата. Отпътуване за град Ксанти. Живописно разположен в подножието на Родопите, той е модерен град, с древен произход и история, столица на едноименната префектура. Пешеходна разходка в старата градска част - Общинската градска галерия, Музеят на фолклора, Митрополията, Кметството, църквата „Св. Продромос”, площад „Антика” с множество сладкарници за традиционни гръцки сладкиши. Участие в Карнавалното шествие. В 14:30 часа  отпътуване обратно за България. Вечерта пристигане в гр. София.                                                                          
Цената включва: 
- транспорт с лицензиран автобус 
- 1 нощувка със закуска в хотел 3* в гр. Керамоти / Гърция /
- екскурзоводско обслужване по целия маршрут
- магистрални, гранични такси и паркинги
- туристическа програма в Кавала, Ксанти и Порто Лагос
- медицинска застраховка с покритие 5000 евро
 
Цената не включва: 
- входни такси за посещаваните обекти 
 
Полезна информация:
За пътуването е нужен валиден документ за самоличност. За непълнолетни се изисква декларация от родителите, заверена нотариално и акт за раждане / оригинал и 2 копия /.

принтирай

Цената и всички условия по програмата са валидни при 45 плащащи пълната такса.

Share

Коментари