Екскурзия до Сърбия, Босна, Босненските пирамиди, Мостар и Благай

Пролет 2020 4 дни / 3 нощувки
394 лв

4 Дни / 3 Нощувки със закуска и вечеря  от 19 март 2020г.       
1 ден / 19.03.2020г./: Отпътуване от гр. София в 05:00 ч. от Руски паметник/ МВР – болница/ по маршрут София -Сараево. Настаняване в хотел в Сараево. Свободно време. Вечеря.Нощувка.
2 ден / 20.03.2020г./: Закуска.Автобусна и пешеходна обиколка с екскурзовод на старата, историческата  част на града: Джамията на Хусрев бег; Латинския мост, където е извършен атентатът, при който е убит австро-унгарския престолонаследник и който атентат става повод за избухването на Първата световна война, Католическата катедрала Свето Сърце Исусово, Националния театър, Синагогата, Кметството, Морича хан, единствения съхранен хан от времето на Османците, днес превърнат в магазин за килими и битов ресторант. Настаняване в хотел.  Отпътуване с екскурзовод за Пирамидата на Слънцето, най-лековитото място на земното кълбо, а след това продължаваме пътуването си към местността Високо, където влизаме с водач в тунела, свързващ  Пирамидата на Слънцето с Пирамидата на Луната, от който тунел са прокопани вече над 900 м. Там ни очакват още изненади, които учените ще продължат да изследват и проучват. Вечеря. Нощувка.
3 ден / 21.03.2020г./: Закуска. В 07:30ч. Свободно време в Сараево или по желание срещу доплащане екскурзия до Мостар и Благай. Отпътуване за Мостар – град включен в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО през 2005г. Разглеждане на Стария град, прочут със своите автентични турски къщи, пъстроцветните пазари с традиционните занаятчийски изделия и със старият мост над река Неретва – символ на мира и съжителството на различни култури и религиозни общности; Католическата църква ,,Дева Мария\'\' и часовниковата кула. Отпътуване за Благай - село, известно с дервишкия си манастир от началото на XVI в., построен до извора на р. Буна – едно от най-мистичните места в цяла Босна. Разглеждане на манастира. Отпътуване за Сараево.Вечеря и нощувка..
4  ден /22.03.2020г./: Закуска. В 07:00ч. отпътуване за Дървен град - Вишеград. Посещение на Дървения град – Етно село , построено от режисьора Емир Кустурица  на хълма Мечавник, до границата на Сърбия с Босна и Херцеговина .Отпътуване за Вишеград . Фотопауза на един от най-красивите Вишеградски мостове, известен от романа на Иво Андрич "Мостът на Дрина", познат още като "Моста на Мехмед паша Соколович".Този забележителен образец на османската архитектура от средата на 16-ти век, в близкото миналото е свързвал заселилите се на двата противоположни бряга мюсюлманска и християнска общности.Днес мостът е под закрилата на ЮНЕСКО.Посещение на Андричград, каменния град на Емир Кустурица. . Фотопауза на великолепния манастир Добрун - най-стария православен манастир в Босна.Пристигане в България късно вечерта.
Цената включва:
> Транспорт с удобен автобус, лицензиран за международни превози,
>  екскурзоводско обслужване по целия маршрут
>  магистрални, гранични такси и паркинги 
 > 3 нощувки със закуска и вечеря в Сараево, 
> Пешеходна и панорамна обиколка с екскурзовод на Сараево ; 
> Пътуване с екскурзовод до Пирамидата на Слънцето, ако метереологичните условия позволяват това  
> Пътуване до тунела към Пирамидата на Слънцето и посещение с водач ;  
> Посещение на Дървения град на Кустурица ; 
> Фотопауза на известния мост на река Дрина във Вишеград и посещение на Андричград ; 
> Фотопауза на най-стария православен манастир в Босна - манастира Добрун ;
> Застраховка Помощ при пътуване в чужбина, на база 5000 евро. 
> Водач на групата.
Цената не включва:
> Разходи от личен характер
-. Полудневна екскурзия до Мостар, неофициалната столица на Херцеговина, най-посещавания град в бивша Югославия и Благай  - 20лв.
>Такса за пирамидата на Слънцето - 5 евро и входна такса за Тунела към Пирамидата на Слънцето - 10 евро. Тези две входни такси се плащат на място, индивидуално.
> Входна такса за Дървения град на Костурица –  около 7 евро, плаща се  индивидуално ; 
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване", покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
Доплащане: ползване на единична стая + 120 лева
Необходими документи: 
> Лична карта или задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на пътуването. 
> За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител, е необходимо нотариално заверено писмено съгласие от родителите, респ. от непътуващия родител (оригинал и 2 копия) и акт за раждане (оригинал и 1 копие). ; 
Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 40 плащащи пълната такса.                 

принтирай

Цената и всички условия по програмата са валидни при 45 плащащи пълната такса.

Share

Коментари