Охрид /Македония/ 1, 2 и 3 юли 2018г.

3 дни / 2 нощувки
225 лв

Охрид е град в югозападната част на Република Македония, център на Община Охрид. Населението му е 54 380 (2002 г). Поради значението си за българската културна и духовна история е известен като Българският Ерусалим. 
Градът се намира на източния бряг на Охридското езеро, на юго-запад от столицата Скопие, в непосредствена близост до границата с Албания (на изток от Елбасан и Тирана). През 886 г. Климент Охридски е изпратен като учител в областта Кутмичевица - днешни Югозападна Македония и Южна Албания с главни градове Охрид и Девол. Той става и Охридски епископ. Заедно с Наум Преславски поставят основите на Охридската книжовна школа. Благодарение на тяхната дейност Охрид се превръща през втората половина на 9 век в българска книжовна столица през Златния век на българската култура (9 - 10 век). Тогава градът е един от най-развитите и известни средновековни културни центрове. По времето на цар Самуил е столица на България и престолен град на Българската патриаршия (10 - 11 век). Крепостта, строена по негово време и наречена на него - Самуилова крепост, все още се извисява над града.

Цената включва:
- транспорт с лицензиран автобус – тръгване в 06:00ч. от Руски паметник – МВР болница
- медицинска застраховка
- екскурзовод по време на пътуване
- местен екскурзовод
- 2 нощувки в семеен хотел в стаи по 2 и 3 легла и собствен WC
- 2 закуски в хотела
- екскурзии до Св.Наум, Струга, Калище, Билянините извори, пешеходна обиколка на Охрид и разглеждане на Самуиловата крепост 
- туристическа такса
- гранични, магистрални такси и паркинги

Цената НЕ включва:
- входни такси за музеите
- вечеря в ресторант с жива музика – 15евро
- разходи от личен характер.
- застраховка „Отмяна на пътуване”
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване", покриваща загуби в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

принтирай

Цената и всички условия по програмата са валидни при 45 плащащи пълната такса.

Share

Коментари