КАРНАВАЛ В КСАНТИ – 17, 18 и 19 февруари 2018г. София – Серес – Драма – Икосифиниса – Кавала – Керамоти - Порто Лагос – Ксанти - Керкини - София

Зима 2018 3 дни / 2 нощувки
260 лв

Всяка година навсякъде в Гърция се провеждат карнавали, които са наследници на традиционните Дионисиеви празници от древността. Дионис е богът на виното и творческия екстаз.Той е известен и като Бакхус и е роден син на Зевс и Земела. Карнавалните тържества или Апокриес /без месо, сбогом на месото/ традиционно започват 40 дни преди чисти понеделник  предхождайки великите пости.

1ден/ 17.02.2018г./  Отпътуване от гр. София в 08:00 ч. от Руски паметник/ МВР – болница/. Кратка почивка на МЕТРО - Благоевград. Преминаване на граничния пункт с Р Гърция. Спирка за снимки на крепостта над Серес. Отпътуване за планината Пангео където се намира най-старата монашеска сграда на македонската земя, Св. Патриаршески и Ставропигийски манастир на Пресвета Богородица ИКОСИФИНИСА(Eikosifoinissa) съществуващ вече 16 века. Пристигане в Драма, която е столица на един от най-интересните окръзи в Гърция. Спирка за снимки на изворите на река  Варвара. Бистрите извори на река Агиа Варвара образуват красив парк в сърцето на Драма, който е един от 60-те най-добри природни паркове в Европа в рамките на програмата „Култура 2000”. Изворите са разпръснати по различни точки на парка и водата оформя малки езера и водопади под сянката на многовековни  чинари. Пристигане в гр. Кавала. Туристическа програма в града: пешеходна обиколка –  Имарета, паметника и къщата на Мохамед Али, Акведукта, пристанището. Отпътуване за Керамоти-пристанищно градче, живописно разположено на пясъчен език навътре в Егейско море. Настаняване в хотел 3 *. Свободно време. Вечеря с DJ. Нощувка.

2 ден/ 18.02.2018г./  Закуска. В 08:30ч. тръгване с автобуса за  Порто Лагос, където е манастирът „Св. Никола“ - изцяло построен във водата. Отпътуване за град  Ксанти. Живописно разположен в подножието на Родопите, той е модерен град, с древен произход и история, столица на едноименната префектура. Пешеходна разходка в старата градска част - Общинската градска галерия, Музеят на фолклора, Митрополията, Кметството, църквата „Св. Продромос”, площад „Антика” с множество сладкарници за традиционни гръцки сладкиши. Участие в Карнавалното шествие. В 16:30 часа  отпътуване обратно за Керамоти. Свободно време. Вечеря с DJ, жива музика, много танци, гост – певица  НАДЯ  ВАЛЕНТИНОВА /поп, рок и джаз, гръцки, сръбски и български фолклор /. Нощувка.

3 ден/ 19.02.2018г./  Закуска. Свободно време. Отпътуване в 10:00ч. за Керкини, познато още като Бутковското езеро. Разположено между планините Беласица (Керкини) и Круша, в северната част на Серското поле, езерото Керкини е рядък пример за това, как човешката намеса чрез създаването на изкуствена водна бариера, преразпределя баланса в екосистемата и извлича многобройни стопански ползи за района. Езерото Керкини е важен биосферен резерват, днес обявен за един от националните паркове в Гърция. Известно е със значителното разнообразие на флората и фауната. В района са регистрирани над 300 вида птици, голям брой от които са редки или застрашени от изчезване видове. Най-ярките представители на птичия свят в езерото Керкини са фламингото, пеликаните и кормораните. Около 14:00 отпътуване за България. Пристигане в София около 17:00ч.

Цената включва: 
- транспорт с лицензиран автобус -  отпътуване от гр. София в 08:00 ч. от Руски паметник/ МВР – болница/.
- 2 нощувки със закуски в хотел 3* в гр. Керамоти / Гърция /
- 2 вечери в таверна
- DJ, жива музика, много танци, гост – певица  НАДЯ  ВАЛЕНТИНОВА /поп, рок и джаз, гръцки, сръбски и български фолклор /
- екскурзоводско обслужване по целия маршрут
- магистрални, гранични такси и паркинги
- туристическа програма в Серес, Драма, Керамоти, Кавала, Ксанти, Порто Лагос, Керкини, ИКОСИФИНИСА
- медицинска застраховка с покритие 5000 евро

Цената не включва:
 
- входни такси за посещаваните обекти
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване", покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Доплащане: ползване на единична стая + 70 лева

Полезна информация: За пътуването е нужен валиден документ за самоличност. За непълнолетни се изисква декларация от родителите, заверена нотариално и акт за раждане / оригинал и 2 копия /.

принтирай

Цената и всички условия по програмата са валидни при 45 плащащи пълната такса.

Share

Коментари