ДВА КАРНАВАЛА В ЕДНА ЕКСКУРЗИЯ СОФИЯ-СТРУМИЦА-КСАНТИ-СОФИЯ 25-26 ФЕВРУАРИ 2017

2 дни / 1 нощувка
109 лв

Градовете  Струмица и Ксанти са членове на Световната федерация на карнавалните градове. В тези два дни ще имате възможност да сравните двата карнавала, да се насладите на феерията от цветове и костюми, които показват красотата на празника в две различни държави.
1 ДЕН. Отпътуване от София в 7:30 ч. от стадион Васил Левски.  Почивка по пътя.
Отпътуване към село Водоча и манастира Св. Леонтий - със запазени стенописи, посветени на Св. Леонтий, Св. 40 мъченици и детството на Св. Богородица.
Отпътуване към Велюса. Посещение на манастира „Св. Богородица Милостива“ над с. Велюса. Манастирският комплекс е уникален с осмоъгълния купол на църквата, единствената част от Светата обител, запазена от годината на сътворението и - 1080 г. Още император Алексeй I – Комнин е възхитен от Велюския манастир и го увековечава в своите летописи.
Отпътуване за  Струмица – приветлив и живописно разположен, градът Ви очаква с един от най-веселите Балкански карнавали и пиперливото си чувство за хумор!
Свободно време за посещение на събитията от най-важния ден на карнавала.
Отпътуване от Струмица късно вечерта. Пристигане в Петрич/Сандански за настаняване в хотел. Нощувка.
2 ДЕН. Закуска в хотела. Отпътуване за Гърция и гр. Ксанти. Живописно разположен в подножието на Родопите, той е модерен град, с древен произход и история, столица на едноименната префектура. Пешеходна разходка в старата градска част - Общинската градска галерия, Музеят на фолклора, Митрополията, Кметството, църквата „Св. Продромос”, площад „Антика” с множество сладкарници за традиционни гръцки сладкиши. Участие в Карнавалното шествие. Около 15  часа  отпътуване обратно за България. Късно вечерта пристигане в гр. София.
ЦЕНА: 109 ЛЕВА на човек в двойна стая
ЦЕНА ЗА eдинична стая 129 ЛЕВА
Цената включва
транспорт с комфортен автобус за международни пътувания
екскурзоводско обслужване по целия маршрут
магистрални и гранични такси
1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Петрич/Сандански
посещение на манастирите Водоча и Велюса край гр. Струмица
туристическа програма в Ксанти и Струмица
медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 65 години , за лица над 65 години- 2 лева доплащане, лица над 79 години-6 лева
Цената НЕ включва
входни такси за посещаваните обекти по желание
Забележка
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
•Входните такси са актуални към датата на публикуване на програмата. ТО не носи отговорност за евентуалната им промяна, при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси за посещаваните по програмата обекти.
•Цената на екскурзията не включва застраховка "Отмяна на пътуване". При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.
•Лица над 85 години не се застраховат.
Начин на плащане:
•при записване се внася цялата сума
Необходими документи:
•Лична карта или международен паспорт с валидност поне 3 месеца към датата на връщане.
•За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално
заверена декларация от родителите.
•Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

принтирай

Цената и всички условия по програмата са валидни при 45 плащащи пълната такса.

Share

Коментари